TRENING PASA & EDUKACIJA VLASNIKA

Marijia i Nikola imaju potpuno drugačiji pristup obuci vašeg ljubimca. Akcenat obuke stavljaju na vašu edukaciju kao vlasnika kako bi vi znali šta treba da radite.

Na taj način vlasnik kroz igru, uslovljavanje i treninge gradi poverenje između psa i sebe. 

Kako bi Vi postali još bolji treneri izdali smo i knjigu MOJA PRVA ŠAPA .

Obuka u koju mi čvrsto verujemo je obuka pozitivne stimulacije. Naš slogan je #SRECANPASSRECNAPORODICA

Pozitivnu stimulaciju počeli smo sa primenom od 2009. Prvo smo je koristili za rad sa našim psima.

Obuka pozitivnom stimulacijom prvi put je primenjena u Srbiji na našim časovima obuke i edukacijama vlasnika.

Obuka pasa je složen posao koji od vlasnika zahteva rad, posvećenost i strpljenje. Neke rase pasa brže uče ali uvek trebate imati u vidu da i u okviru rase postoje razlike jer je svaki pas jedinka za sebe.

Ponavljanjem komande pas stvara naviku koja postaje rutina njegovog života sa nama, a pored toga on to sve ispunjava na obostrano zadovoljstvo.

Obuka vašeg šteneta počinje onog momenta kada ono uđe u vaš dom. Nije potrebno da čekate do sedmog meseca. Štenci u ovom periodu upijaju kao sunđeri.

Pored osnovnih komandi (sedi, lezi, mesto, pored, fuj, dođi…. ) osnovna obuka pasa podrazumeva njihovu socijalizaciju, navikavanje na vlasnika i održavanju fokusa na njega, navikavanje na prostor u kome borave, druge ljude, pse, predmete i razne zvukove okoline. Ovaj deo treninga radi se do četvrtog meseca vašeg šteneta i to je senzitizacija. Moguće je raditi i sa starijim psima ali proces je dosta duži.

Pas kroz igru uči da reaguje na osnovne komande koje vi izdajete. Osnovne komande koje pas mora da savlada su odazivanje na ime, dolaženje na poziv, navikavanje na povodac, hodanje pored nas, stajanje u mestu, vršenje nužde za to predviđeno mesto i navikavanje na njegovo mesto u domu.

Pas mora da nauči da obraća pažnju na vas bez obzira koliko mu druge interesantne stvari odvraćaju pažnju.

Najvažnija komanda je FOKUS.

Mnogi od nas razgovaraju sa svojim psima, ali da li ste znali da nam se i oni obraćaju? Ne sa rečima, naravno, ali njihova lica i tela uvek pokazuju signale o tome kako se osećaju. Moramo gledati na ‘celog’ psa. Obraćanje pažnje na njihove individualne signale tela od velikog je značaja. Vaš pas uvek komunicira, pa zašto ne biste saznali više o signalima njihovog tela i pridružili se razgovoru?

Na našim časovima vlasnici interaktivno učestvuju u treningu. Nama je bitno da vi sa vašim ljubimcem izgradite neraskidivu povezanost.

Kako bi vam pomogli i olakšali obuku vašeg ljubimca izdali smo knjigu - Moja prva šapa

NAŠA PONUDA

INDIVIDUALNI ČASOVI

Časovi su u trajanju do 90min.

Održavaju se na vašoj adresi.

Za više informacija pozovite 064 047 47 39 ili info@mnobuka.rs

ŠKOLICA ZA ŠTENCE

 

* U školicu štene može biti primljeno tek posle prvog individualnog časa.

Za više informacija pozovite 064 047 47 39 ili info@mnobuka.rs

DOBRA OBUKA JE ONA OBUKA KOJA SE TEMELJI NA OBOSTRANOM POVERENJU I POŠTOVANJU

ČESTO POSTAVJANA PITANJA

Trening počinje onog dana kada štene uđe u vaš dom.

Počevši od osnovnih stvari kao što su navikavanje na pelene, odazivanje na ime, a sa 3 meseca štene treba upoznati sa komandom sedi. Ona je osnova svim ostalim komandama i mora biti perfektna. Svaka komanda koju radite sa psom počinje u kući. Da bi vaš pas slušao na ulici (bučnom mestu i punom ometača), on sve komande mora prvo da savlada u stanu (na njegovoj teritoriji gde ste mu Vi centar sveta), a ne na mestu gde je sve drugo interesantnije od vas.

Ako niste spremni da prihvatite obaveze koje dolaze sa nabavkom psa nemojte ga ni uzimati. Poštujte njegova osećanja.

Trening/časovi obuke/edukacija vlasnika odvija se  na adresi vlasnika, a time smo umanjili šanse da promena sredine utiče na ponašanje vašeg ljubimca.

Mi volimo da vlasnik trenira svog psa jer time on gradi neraskidivu vezu između njega i psa. Mi smo tu da vas edukujemo, pokažemo vežbe koje se koristie za određenu komandu i vas usmeravamo da postanete najbolji trener svome psu.

Vežbice u treningu  su kratke i traju 15-20 minuta nekoliko puta dnevno.  

MN obuka odlična je za ljude koji žele stabilnog porodičnog psa. Namenjena je za pse svih rasa i starosne dobi, a preteženo za štence.
Puno imate da naučite o samoj psihologiji pasa, njihovom karakteru i na taj način razumeti njihove nagone i njihovo ponašanje.
Prilikom ove obuke simuliraćemo situacije sa kojima se svakodnevno susrećete, i tada vršiti usmeravanje psa da dobro postupi.
Cilj obuke je dobro obučen pas, a takođe i Vaše znanje koje Vam ostaje za ceo život!

Svi članovi porodice koji žele da rade sa psom su dobrodošli da nam se pridruže.

Da bi prošli sa vlasnikom i vašim psom osnovne komande obično je potrebno 3-5 časova. U nekim slučajevima i samo jedan čas pravi velike promene.

mn obuka pasa , marija marjanovic nikola urosevis
trening pasa, cuvanje pasa, obuka pasa

Za više informacija u vezi cene, slobodnih termina možete nas kontaktirati putem emil-a: info@mnobuka.rs ili na 0640474739