Kako da imaš poslušnog psa

Kada želite da vaš pas uvek izabere vas kao svog nezamenjivog prijatelja, ključno je stvoriti jaku vezu između vas. Osim vežbi i treninga, interaktivna igra može biti snažan alat za povezivanje. Međutim, fokus treba da bude na vama kao izvoru zabave i zadovoljstva za psa. U ovom blogu, delićemo savete kako da postanete nezamenjivi prijatelj svom psu kroz vežbice kao što su “dođi”, “sedi” i “lezi”.

  1. Vežbica “Dođi”:

Vežbica “Dođi” je od suštinske važnosti za bezbednost i poverenje između vas i psa. Naučite svog psa da vam se odaziva na poziv koristeći pozitivno pojačanje. Počnite u sigurnom, zatvorenom prostoru bez ometanja. Zatim, izgovorite naredbu “Dođi” i pokrenite se unazad, koristeći radosni ton glasa. Kada pas dođe do vas, nagradite ga poslasticom, pohvalom ili igračkom. Ponavljajte ovu vežbu redovno kako biste održali njegovu pažnju usmerenu ka vama.

  1. Vežbica “Sedi”:

Vežbica “Sedi” je osnovna komanda koja pomaže u uspostavljanju poslušnosti i kontrole. Držeći poslasticu iznad psa, polako podignite je prema gore iznad njegove glave. Kako bi pratio poslasticu pogledom, pas će prirodno zauzeti sedeći položaj. U trenutku kada se pas sagne, izgovorite komandu “Sedi” i nagradite ga poslasticom. Ponavljajte ovu vežbu svakodnevno kako biste ojačali vezu i podstakli poslušnost.

  1. Vežbica “Lezi”:

Vežbica “Lezi” je korisna za smirivanje psa i održavanje discipline. Počnite sa psom u sedećem položaju. Držeći poslasticu u ruci, polako spustite je prema podu ispred psa. Dok prati poslasticu, pas će prirodno legnuti. U trenutku kada se pas leže, izgovorite komandu “Lezi” i nagradite ga poslasticom. Ova vežbica zahteva strpljenje i postepeno podizanje nivoa težine kako bi se pas naučio leći na zahtev.

Zaključak:

Da biste postali nezamenjiv prijatelj svom psu, usredsredite se na vežbice koje angažuju i povezuju.

Hvala vam što ste pročitali ovaj članak. Ako imate bilo kakva pitanja ili iskustva koja biste želeli da podelite, slobodno ostavite komentar ispod. Uživajte u treninzima sa svojim psima i vidimo se uskoro sa novim korisnim savetima! Dok čekate novi post možete pogledati i naš youtube kanal https://www.youtube.com/c/MNobukapasaiedukacijavlasnika

Za sve tvoje nedoumice dostupne su konsultacije i individualni časovi na info@mnobuka.rs ili 0640474739

Ako imaš štene preporučujemo ti knjigu Moja prva šapa – mnobuka.rs/mojaprvasapa

Autori ovog teksta su Nikola Urošević i Marija Marjanović vaši profesionalni treneri pasa i bihejvioristi.

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Zabranjeno je kopiranje sadržaja bez saglasnosti autora!!