Kako Početi sa Treningom Šteneta: Osnovni Koraci i Saveti

Dobrodošli u svet vlasništva nad štenetom! Bez obzira na to da li je vaša nova kućna ljubimica prva u nizu ili ste iskusni vlasnik pasa, trening šteneta je ključni korak u razvoju harmoničnog odnosa između vas i vašeg ljubimca. U ovom članku, istražićemo osnovne korake za uspešan početak treninga vašeg šteneta.

 • Kako objasniti štenetu šta želimo od njega?

Prvi korak u treningu šteneta je uspostavljanje jasne komunikacije. Štene nema sposobnost da čita naše misli, pa je važno da koristimo određene znakove i komande kako bismo im preneli šta želimo od njih.

 • Koristite navođenje

Navođenje je ključni deo treninga šteneta. To podrazumeva da navođenjem postavite štene u željenu poziciju i istovremeno izgovarate odgovarajuću komandu. Na primer, ako želite da vaše štene sedi, navedite ga podiđanjem nagrade iynad glave u željenu poziciju i kada ono sedne izgovorite “sedi”. Nakon što se štene nalazi u željenoj poziciji, odmah ga nagradite.

“Ponavljanje je majka učenja”

  Ponavljanje je ključ uspešnog treninga šteneta. Vaše štene neće odmah razumeti komande i ponašati se kako želite. Potrebno je mnogo ponavljanja kako bi se usvojile nove veštine. Evo nekoliko saveta o tome kako da koristite ponavljanje:

  • Redovnost: Vežbajte svakodnevno u isto vreme kako biste uspostavili rutinu.
  • Strpljenje: Budite strpljivi i ne očekujte prebrze rezultate. Svako štene je jedinstveno i uči različitom brzinom.
  • Probajte bez navođenja

  Nakon što vaše štene počne da reaguje na komande uz pomoć navođenja, vreme je da probate bez njega. Izgovorite komandu i sačekajte da vaše štene procesuira komandu. Ako se ispolji željeno ponašanje, odmah ga nagradite. Ako ne, vratite se korak nazad i vežbajte navođenje dok vaše štene ne postane sigurno u izvršavanju komandi.

  Zaključak

  Sada znate osnovne korake za početak treninga vašeg šteneta. Zapamtite da je trening šteneta proces koji zahteva strpljenje i doslednost. Takođe, možete potražiti dodatne savete za trening kako biste unapredili svoje veštine u treningu šteneta. Na primer, knjiga “Moja prva šapa” pruža obilje korisnih informacija i saveta za vlasnike štenaca. Možete je poručiti na www.mnobuka.rs kako biste pružili najbolju brigu svom novom članu porodice.

  Srećno u treningu vašeg šteneta!

  Ostavi svoj komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  error: Zabranjeno je kopiranje sadržaja bez saglasnosti autora!!