Šta Motiviše TVOG PSA ?

Da bi vi bili najinteresantniji u okruženju vašeg psa morate napraviti plan i upoznati se sa svojim psom, a zatim koristiti stvari koje on smatra vrednim kako biste izgradili poverenje i želju da vas polsuša.

Da biste naučili psa dobre veštine slušanja u prisustvu ometača:

Napravite listu omiljenih stvari koje vaš pas voli da jede ili da se igra : meso, sir, terniska loptica, konopac za nadvlacenje…

Zatim napravite listu u kojim situacijama vaš pas gubi pažnju : drugi psi, deca, ljudi, park…

Kada počnete da vežbate gledajte da ne počinjete da vežbate kada se nalazite u problemu jer je tada već prekasno i ni jedan predmeta sa liste ili klopa vam neće pomoći.

Ako vaš pas se uzbudi kada vidi druge pse, nećete se zaletati ka tom psu koristićete motivaciju da fokus vašeg psa bude na vama dok ste na večoj udaljenosti i polako će te dok prilazite izvoru problema gledati da ga zaobiđete. Svaki naredni put prilazićete malo bliže i gledati da ne preterate sa približavanjem. Ako vaš pas prestane da fokusira vas to samo znači da ste prerano prišli preblizu izvoru problema.

Svaki pas je drugačiji i svakog psa može nešto više motivisati, a nešto manje.

Ponavljanjem dolazimo do savršenstva, zato vežbajte često i zabavite se!

Mi smo Marija i Nikola i hvala ti što si pročitala/o naš članak. Ako imaš štene onda će te sigurno i naša knjiga MOJA PRVA ŠAPA zanimati, a ako želiš da treniraš sa tvojim psom na individualnom času pozovi nas na 0640474739

Ostavi svoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Zabranjeno je kopiranje sadržaja bez saglasnosti autora!!