Veoma često su oči šteneta veće od njegovog stomačića! Da biste napravili pravu ravnotežu između onog što mu je potrebno i prejedanja, dajte mu češće manju količinu hrane. Količina zavisi od uzrasta i veličine psa, kao i od saveta koje Vam je dao Vaš veterinar. Pokušajte da počnete sa kašikom hrane oko pet-šest puta na dan, dok Vaše štene još sisa i koristite sledeća uputstva, kao osnovno pravilo:

  • Od početka nuđenja hrane do prestanka sisanja (obično dva meseca) – 4-6 obroka na dan.
  • Od dva do tri meseca – 5-6 obroka na dan na svaka 3 sata
  • Od četiri do šest meseci – 4-5 obroka na dan.
  • Preko šest meseci – 3 obroka na dan ( u zavisnosti od rase ).
  • Od devetog meseca – 1- 2 obroka na dan

Uvek pažljivo pročitajte uputstvo za hranjenje na pakovanju – time treba da dobijete predstavu o količini hrane potrebne Vašem štenetu. Tačna količina kojom bi trebalo da hranite Vaše štene može se varirati u zavisnosti od uzrasta, rase, njegovog zdravstvenog stanja i koliko je energično – razigraniji štenci će sagoreti više energije, pa im je potrebno više hrane kao gorivo! Koristite naš alat za ocenu telesne kondicije, da biste izmerili Vaše štene i da biste proverili da li se dobro razvija i da li je eventualno pothranjeno ili gojazno.

Redovno merenje Vašeg šteneta će Vam pomoći da proverite da li ima odgovarajuću težinu za svoj uzrast, veličinu i rasu. To možete da uradite kod kuće, a ako baš niste sigurni kako to da učinite, zamolite Vašeg veterinara da Vam pokaže ili da to obavi tokom pregleda.

Pogledaj kako da treniraš svog psa u našim online kursevima .