fbpx

5 igara za vašeg psa i vas

pali ste u rutinu sa psom? Želte da stvorite još jaču vezu između vas i vašeg psa? Međusobno igranje vam tu može pomoći. Tako ćete više vremena posvetiti svome psu, a on će svu svoju pažnju usmeriti na vas. Zato vam predstavljamo nekoliko igara koje su tu da vam pomognu.

1.Štap sa igračkom
   Ovo je jedna fantastična igrica koja će brzo umoriti vašeg psa. Igračka se sastoji iz tri dela, a najbolje od svega je to što je sami možete napraviti. Potreban vam je jedan duži štap(plastična cev) , konopac i igračka.
   Bitno je da imate na umu da dopustite vašem ljubimcu da uhvati igračku i pobedi u igri. Puštanjem psa da pobedi igru činite zanimljivijom i tako mu ona nikada neće dosaditi. Ukoliko im nikada ne dopustite da pobede igra neće biti interesantna i može se desiti da psu u jednom trenutku i dosadi da jurca za igračkom na konopcu.
    Ova igra je dosta zahtevna tako da psima koji imaju problem sa zglobovima nije preporučljiva.

2. Igra nadvlačenja
   Nadvlačenje je omiljena igra naših pasa. Zabavna je, sjajna je mentalna igra i dobar je način da vaš pas vežba dobre manire.
  Zapamtite samo da igra prestaje onog trenutka ako zubi vašeg psa dotaknu vašu kožu. Nekim psima to može biti teže pogotovu ako se radi o štencima. Ako prestanete tog trenutka učite psa da zabavna igra prestaje onog trenutka kada ustima dotaknem svog vlasnika.
   Igra nadvlačenja neće učiniti vašeg psa agresivnim niti će učini vašeg psa dominantnim ako mu dopustite da pobedi ponekad. Ovako mu igru samo činite interesantnijom .

3. Interaktivne igračke
Kongo igračke su idealno rešenje da drže vašeg psa okupiranim duži vremenski period. Uglavite ukusne poslastice  ili ceo doručak u igračku i tako dajte vašem psu. To ga može držati okupiranim 30+minuta.

4. Naučite psa da juri balone od sapunice
    Jedna od najjednostavnijih igara sa psom je da ga naučite da juri balone. Ako vaš pas ne zna kako da juri mehuriće, napravite mu par komada, ohrabrite ih da jure. Uhvatite sami par balončića da bi pokazali psu da nema razloga za brigu i da je svrha igre da ih sve probuši pre nego što dodirnu tlo. Ova igra biće zabavna ne samo vašem ljubimcu nego i vama.

5. Šibicarenje
      Igrica koja će mentalno dosta umoriti vašeg psa. Uzmite tri posudice, jednu poslasticu. Pozovite psa da sedne pokažite mu poslasticu, stavite je ispod jedne posudice izmešajte posudice. Pustite ih da pogađaju. Možda će vas iznenaditi njihova reakcija.

IGROM DO SREĆNOG PSA 🙂

SREĆAN PAS SREĆNA PORODICA