TRENING PASA I EDUKACIJA VLASNIKA

MN obuka pasa i edukacija vlasnika pre svega predstavlja interakciju između vas i vašeg ljubimca. Kroz trening gradite vezu i čvrst odnos između vas i vašeg psa.

Obuka pasa je složen posao koji od vlasnika zahteva rad, posvećenost i strpljenje. Neke rase pasa brže uče ali uvek trebate imati u vidu da i u okviru rase postoje razlike jer je svaki pas jedinka za sebe. Osnovna obuka kroz svakodnevni trening i izadavanje komandi pas zadatu komandu izvrši i da se ponavljanjem to izvršavanje radnje učvrsti.

Ponavljanjem komande pas stvara naviku i mehanički izvodi ono što se traži od njega. Obuka koju mi propagiramo je obuka pozitivne stimulacije.

Osnovna obuka pasa podrazumeva njihovu socijalizaciju, navikavanje na vlasnika i održavanju fokusa na njega, navikavanje na prostor u kome borave, druge ljude, pse, predmete i razne zvukove okoline. Ovaj deo treninga radi se do četvrtog meseca vašeg šteneta i to je je senzitizacija. Moguće je raditi i sa starijim psima ali proces je dosta duži.

Pas kroz igru uči da reaguje na osnovne komande koje vi izdajete. Osnovne komande koje pas mora da savlada su odazivanje na ime, dolaženje na poziv, navikavanje na povodac, hodanje uz nogu, stajanje u mestu, vršenje nužde na za to predviđenom mestu i navikavanje na njegovo mesto u domu.
Pas mora da nauči da obraća pažnju na vas bez obzira koliko mu druge interesantne stvari odvraćaju pažnju. Najvažnija komanda je FOKUS.

 

Na našim časovima vlasnici interaktivno učestvuju u treningu. Nama je bitno da vi sa vašim ljubimcem izgradite neraskidivu vezu.

Trening počinje onog dana kada štene uđe u vaš dom.

Počevši od osnovnih stvari kao što su navikavanje na pelene, odazivanje na ime, a sa 3 meseca štene treba upoznati sa komandom sedi. Ona je osnova svim ostalim komandama i mora biti perfektna. Svaka komanda koju radite sa psom počinje u kući. Da bi vaš pas slušao na ulici (bučnom mestu i punom ometača), on sve komande mora prvo da savlada u stanu (na njegovoj teritoriji gde ste mu Vi centar sveta), a ne na mestu gde je sve drugo interesantnije od vas. Mi koristimo metode pozitivne stimulacije.

Obuka se odvija kod vas. Mi smo pre svega tu da vam pokažemo kako i šta treba da radite sa psom, a na vama je da to svakodnevno ponavljate. Zalažemo se da pas bude kod vas i da vi radite sa njim, pre svega zato što je cilj svega da vi i vaš pas napredujete zajedno.

Ako nemate vremena barem 3 puta dnevno da izvedete psa i da dva do tri puta dnevno vežbate sa njim po dvadesetak minuta onda nemojte ni uzimati psa. Pas nije modni detalj, igračka, nego živo stvorenje koje ima svoje potrebe.

MN obuka odlična je za ljude koji žele stabilnog porodičnog psa. Namenjena je za pse svih rasa i starosne dobi, a preteženo za štence.
Puno imate da naučite o samoj psihologiji pasa, njihovom karakteru i na taj način razumeti njihove nagone i njihovo ponašanje.
Prilikom ove obuke simuliraćemo situacije sa kojima se svakodnevno susrećete, i tada vršiti usmeravanje psa da dobro postupi.
Cilj obuke je dobro obučen pas, a takođe i Vaše znanje koje Vam ostaje za ceo život!

Play Video

DOBRA OBUKA JE ONA OBUKA KOJA SE TEMELJI NA OBOSTRANOM POVERENJU I POŠTOVANJU

ŠKOLICA ZA ŠTENCE

Školica je osmišljena tako da vi štene ostavljate kod nas na nekoliko dana. U dogovoru sa vama mi pravimo dnevni raspored koji se uklapa sa vašim vremenom.

Štene u ovom periodu prolazi kroz socijalizaciju sa drugim psima, učimo ga raznim zvukovima kako bi vama bilo što lakše kasnije. Uvodimo vašu šapicu  lagano u trening. Učimo je kroz igru nekoliko osnovnih komandi.

Po preuzimanju vlasnik takođe prolazi kroz školicu da bi znao šta sve njegov pas zna i kako da nastavio dalje sa vezbanjem.

trening pasa, cuvanje pasa, obuka pasa
sr Serbian
X
×
×

Cart